REDAKČNÍ PING-PONG I. - DVEŘE (DRUHÁ ČÁST)

06.07.2010 21:04

Milí čtenáři,

přinášíme druhou část redakčního ping-pongu.Ti z Vás, kteří ještě přesně neví, o co jde, nebo ti z Vás, kteří pozapomněli, si mohou pročíst první díl zde: https://lvitlapou.webnode.cz/news/redakcni-ping-pong-i-dvere-prvni-cast-1/


Dnes Vám přinášíme díl druhý, tentokrát z brku Stevie de Morney!


... Minul další den. Oknem do pokoje pronikaly poslední paprsky slunce. Byl večer. Edgar upřeně hleděl na obraz a na čele mu vyskočily vrásky. Však také již několikátý den tráví svůj volný čas jeho pozorováním. Ale ani dnes není o moc moudřejší. Žena v obrazu pokojně dřímala a nereagovala ani na drobné klepání.

Klepání? Ano, bylo to klepání! Edgar hbitě vyskočil, přiložil ucho na dveře a poslouchal. Klep, klep, klep. "Kdo je tam?" zvolal pevným hlasem, přesto se neubránil rozrušení. Klep, klep, klep. "Kdo je tam?" zeptal se znovu. "Otevřete ty zpropadené dveře!" A najednou bylo ticho. Edgar ještě chvíli s uchem přilepeným na dveřích čekal, co se bude dít. V tom si uvědomil, že žena z obrazu již nespí a poťouchle se šklebí. Narovnal se v celé své výšce, přešel k obrazu a zkoumavě si jej prohlížel. Dnes snad po sté.

"Vypadáš nějak pobledle, měl by ses jít projít," krákavým hlasem pronesla žena a začala pochodovat ze strany na stranu. Edgar se zamračil. Věděla, že se ven nedostane, přesto si neodpustila připomínku. "Co kdybys mi ukázala cestu? Vypadá to, že víš víc než já." Znovu krákavý smích. Rozčiloval ho, nesnášel ho a chtěl ji umlčet. "Přece si nemyslíš, že bych zrovna tobě pomáhala? Blázne. Lidé jako ty nemají mezi námi co pohledávat!"  "Takoví jako já?" Věděl, co přijde. "Ano, krvezdrádci! Jak to jen Marinella mohla dopustit!"

Náhle se zarazila a Edgar také. Věděla, že řekla víc, než měla, a nahrála tak svému nepříteli do karet. "Kdo je Marinella? Co má se mnou společného?" Žena z obrazu se otočila a víc již nepromluvila. Edgar se usadil do svého křesla. Venku již byla tma. Jediná svíce ozářila celý pokoj a vrhala nepokojné stíny. Edgarovi se hlavou honila jediná myšlenka - kdo je Marinella? Byl unavený. Žena znovu pokojně dřímala a i Edgara přemohl nepokojný spánek plný dvěří, neznámé ženy a tajemného klap, klap, klap...


Další díl již za týden. Těšit se můžete na část od Janie Pat Vamos!

REDAKČNÍ PING-PONG I. - DVEŘE (DRUHÁ ČÁST)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode