Redakční ping-pong I. - Dveře (první část)

06.07.2010 20:59

Redakční ping-pong byl nápad naší zástupkyně Belatris Malrin. Co je cílem hry? Aby se celá redakce (t. č. osm lidí) podílela na jedné povídce. Jak to tedy bude vypadat? Jeden člen redakce (v případě naší první série Belatris Nithelas Malrin) načne rozehrávku. Ta bude samozřejmě uveřejněna. Poté bude pokračovat jiný člen redakce, dokud nedojdeme k poslednímu, což budu já, protože on ten "zadek" nikdo jiný nechce. Každá série tedy bude mít osm částí.

 

Jak jsem již nakousla - první díl první série (Dveře) je z pera paní profesorky Malrinové. Již za pár dní se můžete těšit na pokračování od Stephanie de Morney.

 

Za redakční tým

Niane z Libelusie

 

Dveře - první část

Člověk otevírá dveře s tím, že se chce někam dostat, někam podívat, nebo právě naopak dostat se odněkud či se na něco nedívat. Nebo na někoho. Edgar byl v tomhle pokoji vězněm už několik dní. Netrpěl samotou, to vůbec ne. Uprostřed protější stěny visel obraz, kvůli němuž tady musel tvrdnout. Nedal se zakrýt, nedal se sundat, nedal se zničit.

 

Vytáhl z kapsy gumový míček, který házel svému vlkodavovi. Chvíli ho obracel v dlani a pak jím s poťouchlým úsměvem mrštil proti obrazu. Žena na něm zpodobněná se rozeřvala: „Ty zhoubo rodu, ty slepá uličko vývoje, ty nedomrlče! Jak se opovažuješ?!“ Co kdyby zkusil formuli Silencio? Neuškodilo by to tomu zatracenému obrazu? S nadějí namířil hůlku ženě přímo mezi oči a vyslal kouzlo. To se jen s pleskavým zasvištěním sklouzlo po patině plátna. Žena na něj vyplázla jazyk a otočila se k němu zády. 

 

Co když ten obraz prostě nejde zničit, protože má ještě k něčemu posloužit? Šokovalo ho, že na to jako zkušený záhadolog už dávno nepomyslel. Jeho rodina měla vždycky hromady tajemství; jedna větev nenáviděla druhou a snažila se svá tajemství zašifrovat a uchránit, ale také předat dalším generacím, které by pak měly v té nesmyslné hře pokračovat.

 

Co když ta zpropadená drzá ženská ví něco, co musí říct, aby mohl být ten obraz konečně zničen? Jediné, co věděl stoprocentně jistě, bylo to, že zničen být musí. Bezpodmínečně. Jinak nebude moci opustit dům na věky věků. Amen.

 

 

(Belatris Nithelas Malrinová)

 

Redakční ping-pong I. - Dveře (první část)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode