REDAKČNÍ PING-PONG I. - DVEŘE (část pátá)

08.08.2010 17:00

Je mi líto, drazí čtenáři, hlas lidu je sice hlas lidu, ale Edgar se v pátém dílu z madlenky nepo...! Nicméně neztrácejte naději, pořád ještě nejsme u konce příběhu.

Další pokračování pochází z brku naší cestovatelky a tvůrkyně Elasie Jasmínky Archeryové. Dočkáme se konečně chvíle, kdy Edgar vyjde z místnosti? Jen čtěte a uvidíte!



Žena na obraze se trochu neklidně zavrtěla. „Babička Mary? A to má být kdo? Další krvezrádce??“ zeptala se nejistým, roztřeseným hlasem.

„Ano, babička Mary. Byla bystrozorka. A prý uznávaná. Ale moc si toho o ní nepamatuju, byl jsem ještě malý…“ pokračoval dál lhostejně Edgar. Za ty roky, co řešil všechny možné a nemožné, řešitelné i neřešitelné záhady, se už naučil jednat s lidmi, schovávat se za všechny možné masky.

I když žena byla přece jenom na plátně, přesto vykazovala typické rysy člověka, co žárlivě střeží nějaké tajemství. Tajemství, které má v tomto případě co dělat s onou Marinell, tou tajemnou ženou, která mohla být i jeho babička Mary.

„Pche, to je toho. Bystrozorka!“ to slovo doslova vyplivla jako kus něčeho odporného. „A uznávaná? Beztak se zmohla jen na to, aby jednou za pár let skolila nějakého černokněžníka, co se moc ukazoval, a pak získala veškerou slávu ona. To jiní byli mnohem užitečnější! Ti se zasluhovali o čistotu kouzelnické rasy. A, samozřejmě, taky střežili bezpečnost nevinných čistokrevných kouzelnických občanů. A co oni? Zůstali v pozadí, nepovšimnuti, dožili své nuzné životy v pokoře a vědomí, že vykonali dobré dílo. A v tichosti záviděli takovým, jako byla ta babička Mary.“ Skončila. Byla celá rudá, ta hromada purpurové látky na jejím hrudníku se prudce zvedala a klesala, jak byla zadýchaná. Nahoru a dolů. Nahoru a dolů. Byl to docela groteskní pohled. Edgar by se i s radostí zasmál, kdyby neměl hlavu plnou nových informací, které mu ta osoba ve svém rozčilení předala. Mohlo by to být tak, že dáma z obrazu byla onou „bystrozorkou střežící čistokrevnost?“ Nebo její manžel? Jiný příbuzný?

A co babička Mary? Co ona má s tím tajemstvím společné? Je jeho příčinou? Nebo jen článkem v řetězu rodinných vztahů, lásek a křivd táhnoucích se snad po staletí? Navenek se tvářil klidně, mozek mu však fungoval aspoň na tři sta procent obvyklého výkonu. Divil se, že se mu ještě nekouří z uší, případně jiných otvorů na obličeji.

Když vtom se to ozvalo znova. Hlasitěji a naléhavěji než kdy dřív: Klep, klep, klep, klep.


Již za týden a půl - část profesora George McBrave!

REDAKČNÍ PING-PONG I. - DVEŘE (část pátá)

Datum 23.08.2010
Vložil Bela N. Malrin
Titulek :-)

Vy tomu Edgarovi tedy přejete věci! +je jí Édi líto a zvažuje, že by první část přepsala a nechala mu v jednom z šuplat protiprojímavý lektvar+

Datum 20.08.2010
Vložil Jane Pat.
Titulek Perfektní

Moc pěkná část. :)
Povedla se.
Jen škoda, že se Edgar nepo... :D

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode