Redakční ping-pong I. - Dveře (část čtvrtá)

29.07.2010 21:02

Dnes opět nakoukneme za Edgarem za tajemné zavřené dveře! Dostane se ven již v tomto díle? Prozradí žena z obrazu své tajemství? Pomůže Edgarovi?

 

 

Když dojedl pečené kuře, sáhl po zákusku. Na lžičku nabral trochu čaje, nechal v něm změknout kousek madlenky a vložil si ji do úst. Když se mu její chuť rozlila po patře a po jazyku, náhle si na něco vzpomněl.

Bylo tomu již dlouho. Trávil prázdniny u babičky Mary. Byla to stará čarodějka, když jemu bylo deset, ona slavila své sté narozeniny. Stále však byla čiperná. Ještě tehdy by jistě dokázala křepce zkrotit každého černokněžníka. Stará bystrozorka se udržovala v kondici a její kouzla neztrácela nic na své síle. Oblíbeným pečivem, které mu vždy připravovala, byla právě madlenka. Připomněl si její chuť a vybavil se mu ten zvláštní rok.

Vždy když se vracel z Hogwarts, vyzvedli jej rodiče na Kings Cross a odvezli ho domů. Tehdy na něj ale nečekali. Šel tedy domů sám. Otevřel vstupní dveře, vešel dovnitř. Zdálo se, jako by zde již dlouho nikdo nebyl. Starý botník, vyšší než on, byl pokrytý vrstvou pavučin. Ležel přes něj přehozený červený plášť, jehož barva však pod vrstvou prachu jen slabě prosvítala. Polekal se. Co se tu stalo? Chtěl vyjít schodiště k pokojům svému a svých rodičů, když tu ho oslnilo světlo. Když si oči zvykly, pohlédl vzhůru. Spatřil tam postavu se zářící hůlkou v ruce.

Pak si už jen vybavil babičku, jak mu na zahradě svého domu podává madlenku. Netušil, jak se tam dostal, nevěděl, kdo byla ta postava s hůlkou. Nepamatoval si skoro nic, věděl jen, že se jmenuje Edgar. Co se s ním dělo od té doby? Teď byl už mladý, ale dospělý muž, a byl zavřený v tomto pokoji. Kde to vlastně je? A kdo byla ta holčička? Kdo tehdy klepal?

„Najezený? Uklidněný?“ ozvalo se z obrazu posměšně.

Chtěl odseknout, ale pak si uvědomil, že tu ženu potřebuje. Ona byla klíčem ke všem odpovědím.

„Jen jsem si tak trochu zavzpomínal. Na babičku Mary, pamatuješ si ji?“ zeptal se co nejlhostejněji, ale uvnitř cítil napětí, které jen obtížně zadržoval.

 

Dnes jsme si pročetli díl Nebelbracha Mechachy, již za pár dní se můžete těšit na pátý díl od Jasmínky Archeryové!
 

Redakční ping-pong I. - Dveře (část čtvrtá)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode