Potomci zakladatelů

05.08.2010 22:31

Zadání nové povídky

Jedna z kolejí naší školy se jmenuje Ravenclaw, tedy Krkavčí spár. V češtine jí ovšem říkáme Havraspár. A jejím erbovním zvířetem je orel. Jak se to stalo?

 

Zaslané povídky

A nyní povídky, které nám byly zaslány na téma: NA NAŠÍ ŠKOLE JE MEZI STUDENTY JEDEN (DVA, TŘI, ČTYŘI...), KTERÝ JE POTOMKEM JEDNOHO ZE ZAKLADATELŮ. KDO TO JE, KOHO JE POTOMKEM A JAK JSTE TO POZNALI?

 

Zde jsou:

Madam Anseiola Renine Ravenclaw se svým původem nijak netají, aby taky ano:

Prabába Ravenclaw byla docela fajn ženská. Spousta lidí ji má ještě teď za vzor. Ale být jejím potomkem je někdy těžký. To je furt: Chovej se rozumně, vždyť to máš v genech. Ale houby. Člověk nemůže být chodící encyklopedie 48 hodin denně. Proto až se mě zas někdo ve tři ráno zeptá, co je to mesmerismus a jestli bych ho nemohla názorně předvést, pošlu jej do Bardo thödol!

 

Lilien Emity Meissed odhalila potomky hned čtyři:

Myslím, že jsem vystopovala hned čtyři potomky! 

Potomkem Salazara je podle mého Noxy Silverssson! Poznala jsem to podle její typické zmijozelské povahy. Ale tu by mohlo mít mnoho háďat, že. Jenže Noxy jsem viděla proměnit se přímo v síni v hada, a to už mluví samo o sobě! A myslím, že jsem ji i viděla mluvit s hady! A vidíte její jméno? Jak se jí tam zmijozelsky vlní ty tři „S“ ? Ano, myslím, že je to ona! Jistě jste si všimli i těch hadích oček, které Noxy nedokáže skrýt!

Poté jsem našla potomka Helgy a tou je podle mého Lucy Korálka! O Mrzimor se stará, jako by snad měla krev samotné Helgy. Nedá na něj dopustit a prozradila se i několika výroky, které mohl vědět jenom potomek samotné Helgy! Lucy je přímo ukázková studentka, na kterou by mohla být Helga pyšná! Má všechny její vlastnosti…

Třetím potomkem, a to Godrica, je podle mého mínění Nebelbrach Mechacha! Usoudila jsem tak podle jeho uvažování, a hlavně přímo božského famfrpálového umění! Je to jeden z nejlepších kapitánů a hráčů famfrpálu za mnoho generací. Jeho statečnost je legendární a myslím, že jak Godric, tak Nebelbrach byli vyložení gurmáni! Jen se podívejte, jaký pěstuje Nebelbrach jahody, tak šťavnaté, sladké a někdy tak krásné modré! Och, pardon, nechávám se unést vlastními pocity. 

A potomkem Roweny musí být naše Larrie Larstonová! Jinou možnost nevidím! Larrie je ta nejchytřejší a nejnadanější studentka v Havraspáru, a kde jinde by také potomek Roweny měl být, že? S jejím návratem z Mrazákolandu všechno zmodralo, Corvinus Declaratio je pod jejím vedením v nebesích, kolej se těší její chytrosti a nadanosti, vyhrála Sedmiboj… Larrie je pro kolej jen těžko postradatelná, a proto si myslím, že je potomkem Roweny.

Toto jsou mé tipy na potomky zakladatelů, ale víte, že mě napadla ještě jedna myšlenka? A to, že všichni jsme potomky zakladatelů! Protože každý, kdo ctí svou kolej, si zaslouží být a také je v jedné rodině!

 

Jane Mooren prokázala svou všímavost:

To, že se po škole pohybuje jakýsi utajený zakladatelský potomek, je věc známá už proto, že je to tajemství. Bylo vyzrazeno jen náhodou (velice ojedinělý jev!) a k nám nebelvírským se donesla téměř jako k posledním, což je skoro záminka k urážce, vzhledem k tomu, jak moc se nás to týká. 

Do Nebelvíru se totiž (jaký div!) kdysi dávno dostal potomek Godrika Nebelvíra. Do nedávné doby se však tvářil, jako by s Godrikem neměl nic společného. Jednou však přišel, jak to už s tajemstvím bývá, den P. Totiž den Prozrazení. 

Záhadou sice je, jak se to dostalo zrovna ke zmijozelským, ale každopádně nás při zahájení KouzlOscara čekal pěkný šok. Prý že bude za naši kolej porotcovat Nebelvír Mechacha! Což o to, Mechachu jsme měli, ale že by pravého Nebelvíra?

Dál dělal, jako by nic (klasika), ovšem po ukončení a důkladném okousání pro zjištění pravosti jsme se ujistili, že je opravdu pravý a nefalšovaný Nebelvírův praprapravnouček (nebo tak nějak). 

A samozřemě, že příjmení je jen krycí… Jak skandální!

 

Nebelbrach Mechacha se přiznal ke svému překvapení:

Celá záležitost s potomkem zakladatelů je již vlastně téměř vyřešena. Věc byla ministerstvem pečlivě utajovaná, ani dotyčná osoba neměla informace, kdo byli její předci. Daniel Hnědý, který narazil na jisté indicie, dal si vše dohromady a napsal o případu knihu Šifra mistra Merlina, byl hospitalizován na klinice sv. Munga s diagnózou histfalšfil (chorobný milovník falešné historie) a jeho román byl vydán jako fantasy příběh pro méně inteligentní kouzelníky. Pak však došlo k překvapivé události. Pod zástěrkou pořádání akce © KouzlOscar s. r. o. se dvě studentky, Barbara Arianne Lecter a Elizabeth Lextrová, rozhodly celou záležitost zveřejnit. Akce začala nenápadně, pak však náhle zaznělo, že jedním z porotců bude Nebelvír Mechacha! Tajemství šifry "Nebelbrach" je odhaleno! Některé otázky ale zůstávají: odkud slečny čerpaly informace? Pochází Nebelvír z Helžiny či Roweniny linie Godrikových potomků (viz Kterak Godrik Rowenu líbal...)?

 

Zásadní odhalení ovšem učinila madam Betelgeuse Orionis:

Odpověď na vaše otázky jsem našla zcela náhodou včera večer – ležela jen tak spláchnutá v jedné z toalet v chlapecké umývárně ve druhém patře… Nebudu ji tlumočit, přečtěte si to sami.

 

Milý denník!

Potrebujem sa ti vyzpovídať z mojich objavú, pretože z nich mám neskutočnú radosť, bohužial však nemám žiadneho priatela, ktorému bych to povedal. Ako môžeš vidieť, začal som písať denník, ktorý potom vhodím do toalety, rovnako ako zvažujem otvorení tajomné komnaty – což sú indície, ktoré by ti mohli 

celkom vela napovedieť… Ale poporiadke. 

Moja cesta k poznaniu mojich skutočných predkov bola naozaj dlhá. Preto sa ti tu velmi ospravedlňujem, že som tolkokrát zbehol od sv. Bruta a nastoupil na Hogwarts, ale čo iné som mel robiť? Najskôr som tak tedy išiel ako malý chlapec do Chrabromilu, kvôli môjmupresvedčeniu, že v mojich žilách koluje krv slávneho Godrica! Precilen som naozaj chrabrý a rytierský… Avšak vnútri fakulty som poznal, že sem nepatrím. 

Nato som tedy išiel do Biflomilu, hladať své koreny u krásne Helgy. Precilen – som tiež naozaj priatelský, ohladuplný a láskavý! Avšak aj táto volba bola chybou. Vyskúšal som tedy aj Bystrohlav, napriek môjmu

presvedčeniu, že Rowena nemohla byť má pokrvná príbuzná. Nechcem hovoriť že som hlúpy, ale precilen…

 

Včera večer som však učinil v Rokvile (nie, nepýtaj sa ma, ako som sa tam o polnoci dostal, to je naozaj moje tajomstvo!) dôložitý objav: podla istých tajných dokumentov, ktoré som objavil, som potomkom samotného Salazara! Je to zcela isté a preto som sa rozhodl tentoraz nastúpiť do Slizolinu. Som presvedčený, že zde konečne naleznem svôj domov a ludia, ktorí ma budú chápať a brať takého, aký som.


Tvôj Hiroshi Slizolin-Kenshin

 

 

 

Nebelvír Mechacha se jako člen redakce soutěže zúčastnit nemohl, tudíž zústali čtyři účastníci. Porota ovšem neuměla rozhodnout, čí zjištění je nejsenzačnější, tudíž odměněni budou všichni pátrači.

 

Pro LT

Nebelvír „Nebelbrach“ Mechacha

 

Čí odpověď je podle Vás ta nejpravděpodobnější?;-)

Datum 07.08.2010
Vložil Bete
Titulek .

No, to je zajimave, ze to nevite - kam chodite na zachod, pane Mechacho? =D
A jinak ja tam samozrejme dohlizela na poradek! Jestli tam treba nejaky dedic neuklouzl po mydle, znate to ;)

Datum 08.08.2010
Vložil Niane
Titulek Re: .

A chodíte dohlížet i jinam nebo jen tam? :-DDDD

Datum 08.08.2010
Vložil Nebelbrach
Titulek Re: .

No přece do jezera. Ono se má chodit někam jinam? :-o

Datum 08.08.2010
Vložil Niane
Titulek Re: Re: .

Morgano!!!! Fuj!!!! Tak já už se tam fakt koupat nebudu! Jestli to tam pouštěj všichni... +omdlí+

Datum 13.08.2010
Vložil Nebelbrach
Titulek Re: Re: Re: .

Však tam odchází všechno z hradu, občas tam omylem spláchnou i Uršulu, taky si na to Harrymu stěžovala.

Datum 06.08.2010
Vložil Jessamine
Titulek :D

mě by jen zajímalo, co mdm Bete dělala v chlapecké umývárně :D

Datum 06.08.2010
Vložil Niane
Titulek Re: :D

Přesně na to jsem myslela taky!!!! :-D

Madam Bete, co jste tam dělala?;-)

Datum 07.08.2010
Vložil Nebelbrach
Titulek Re: Re: :D

A hlavně, kde ta umývárna vlastně je? :-D

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode