Co nebelvírští sbírají?

08.06.2010 21:12

Další z pravidelných rubrik je Nebelvírské leporelo. V něm se Vám pokusíme přiblížit život, koníčky a tvůrčí cit nebelvírských studentů a profesorů. První zadané téma znělo: 

 
CO SBÍRÁTE?

 

A co tedy nebelvírští sbírají? Račte dál a áchejte! =D

 

Meredith Jade Hogan:

"Před pár lety jsem začala vyšívat," uvádí Mere na vysvětlenou, "začalo to při pobytu v nemocnici se zlomenou nohou. Tak jsem se nudila, až se z toho stala taková malá závislost. Své výtvory si schovávám a nikomu je nedávám. A taky už nevím, co s nimi!" rozesměje se.

Meredith se nám také svěřila, že kromě vyšitých obrazů sbírá ještě švédské křížovky a puzzle.

 

 

Niane z Libelusie:

"Mou největší sbírkou je sbírka pohledů - měst, popřípadě věcí a osobností, které se k městu vztahují. Mám jich něco přes tři sta. Pohledy ze zásady nedědím. Mám jen ty, které si sama dovezu, nebo které mi dovezou mí přátelé a rodina. Letošní největší chloubou jsou pohledy z Egypta od bývalé nebelvírské dušice Loly, z kanadského Vancouveru od Ladarda Papulky. Nebelbrach mi zase přivezl pohledy z Linze a Ljubljany. Ale pokladů mám samozřejmě více, jen si teď málo co vybavím. Druhá sbírka - poněkud trhlá, já vím - je toaletní papír. Vlastním 74 různých druhů - sbírám i barevné varianty téhož vzoru. Vlastním jediný zahraniční - chorvatský s oranžovým nápisem. A ne, žádný použitý nemám," rozesměje se a pokračuje. "Třetí sbírkou pak jsou záložky do knih. Za záložky považuji cokoliv, co mohu dát do knihy. Miluji záložky."

/pozn. redakce: sbírka pohledů od Niane dostala v redakci přezdívku "světácká", sbírka toaleťáků pak "nejměkčí a nejužitečnější"/

 

Betelgeuse Orionis:

Slečna profesorka sbírá obaly od čokolád. Bohužel dnes z pracovních důvodů nebyla k zastižení, takže nemáme její vyjádření. Co však víme jistě je, že paní profesorka vlastní obalů ještě mnohem víc. Druhá polovina jsou obaly zahraničních čokolád. Možná by nebylo marné, kdyby nám paní profesorka do komentářů připsala, kterého obalu si cení nejvíc, který zatím nemá a chtěla by ho získat a jestli čokolády spapala sama. ;-) Sbírka paní profesorky byla redakcí nazvaná "nejchutnější".

 

Filius Orionis:

Bystré oko pana profesora zaznamenalo znovuvzkříšení Lví tlapou a my jsme velmi rádi, že Vám zde můžeme představit jeho velmi originální sbírku! Co nám k ní pan profesor pověděl? "Jak je z obrázků evidentní, jde o sbírku obalů od pudingů (pochopitelně prázdných); v současnosti skýtá 232 exemplářů a další stále přibývají. Nejstarší kus je vidět na jednom z obrázků přímo uprostřed - jde o jahodovou příchuť s motivem zajíčka (přibližně patnáct let starý). Pokud by kdokoliv kdekoliv z jakéhokoli důvodu vlastnil obaly tomuto příbuzné (vanilkový s kočičkou a čokoládový s pejskem), nechť mě rozhodně ihned kontaktuje," usměje se pan profesor. Redakce sbírku ocenila jako "nejdojemnější". Vyzýváme naše čtenáře! Pomozte zajíčkovi, kočičce a pejskovi dát se znovu dohromady! ,,Při žádné autonehodě nezemřeli!" zaprotestoval Harry, který se mimoděk postavil.

Pana profesora jsme se ještě zeptali, jestli pudingy rád a který mu nejvíc chutnal: "Nu, tak kdybych pudingy nerad, pravděpodobně bych se nedal do jejich sbírání (tudíž ano, většina obsahu z obalů na obrázku mnou prošla; strašné to pomyšlení, když je toho taková kupa)." A k druhé otázce: "Víte, že už si ani nevzpomínám? Bylo jich tolik... Takže bych se nejradši asi držel u maminčiny klasické vanilkové varianty. A samozřejmě ještě horké, až si člověk spálí jazyk!"

 

Nebelbrach Mechacha:

Nebelbrach Mechacha své redakční kolegy pobavil dvěma sbírkami, které jsou velmi kontrastní! Sbírkou dýmek a sbírkou plyšáků.

Zeptali jsme se:

Co ti dávají dýmky? - "Dýmky jsou krásné, elegantní, voňavé a dodávají člověku klid."

Ze které kouříš nejraději? - "Ze všech, každá je jiná, osobitá. Nemám mezi nimi favority."

Máš nějakou vysněnou dýmku? - "Ani ne."

Máš ve sbírce nějakou raritu? Třeba cenovou? - "Přímo raritu ne, ale jsem rád, že se mezi nimi nachází aristokratka od firmy Dunhill."

/pozn. redakce - "nejnezdravější sbírka" --- redakce varuje: kouření škodí zdraví!!!/

 

Kterého ze svých plyšáků máš nejraději? - "Já mám všechny své plyšáky stejně rád."

Máš je v posteli? - "A kde jinde?"

Které zvíře bys chtěl jako plyšáka? - "Nemám žádnou opičku, tak asi tu."

Pamatuješ si, od koho jednotlivé plyšáky máš? - "Samozřejmě."

Představ nám své plyšáky! - "V první řadě - Chloupek, Pigi, Zelvík, Gaston. V druhé řadě - Alex, Justin, Julián Rose Lvíček a Nellinka."

/pozn. redakce - "nejměkčí sbírka s ksichtem"!)

 

Stephanie de Morney:

Stephi nám prozradila, že sbírá panenky Barbie. Řekla nám, že hlavně proto, že když byla malá, tak "takhle hezké panenky nebyly a neměli jsme ani tolik peněz, aby mi je rodiče mohli koupit." Podle Stephi tedy nejde vyloženě o sbírku, jako spíš o splnění dětského snu. Nejraději má prý panenky - princezny. 

Máš je vystavené? - "Momentálně jsou uloženy v krabicích, aby se na ně neprášilo, protože nemám police na jejich vystavení. Ve starém pokoji ale vystavené byly."

 

Jane Mooren:

Jane se nám přiznala, že bez svých dvou sbírek by se cítila naprosto ztracená. Tou důležitější z nich jsou "dřevěné a keramické kočky, maličké i velké (největší má na výšku asi metr)". Těch má prý asi třicet, více zatím její polička nezvládá. Druhou sbírkou jsou pak keramičtí a plastoví koníci, které má na poličce druhé. Plastových má asi padesát, někteří prý sešli věkem, keramických pak kolem dvaceti.

 

Narcissa Teacherová:

Cissa sbírá staré pohledy a dopisy. Svou sbírku nám vyfotila. Bohužel jsem ji dneska nezastihla, takže budu moc ráda, pokud nám ke své sbírce řekne něco bližšího do komentářů. Zdalipak je i ona dopisový maniak? ;-)

 

 

 

To jsou všechny sbírky, které k nám do redakce došly. Protože s tím jistě bylo moc práce, je třeba ocenit nejlepší sbírku. Redakce hlasovala a nakonec symbolická cena poputuje do těchto sovinců:

1. místo - sbírka pudingových obalů od profesora Fila Orionise (15 bodů)

2. místo - sbírka čokoládových obalů od  profesorky Bete Orionis (11 bodů)

Třetí místo obdržely toaleťáky od šéftlapky, ale ta nic nedostane, protože prostě proto. 

 

Nyní je čas vyhlásit téma pro další leporelo! 

"NEJVÍC NEBELVÍRSKÝ KOUT VE VAŠEM POKOJI"

Pro studenty jiných kolejí či profesory platí toto zadání:

"KOUT KOLEJE MÉHO SRDCE"

Vážení, co od Vás chceme - nasoukejte na určité místo Vašeho pokoje kolejní věci - knihy, oblečení, hračky, deky, cokoliv! Hezky to naaranžujte a vyfoťte. Nejoriginálnější koutek bude odměněn! (Pokud se vyfotíte i se svým výtvorem, pochvala Vás nemine!) Výzva trvá do 20. června!

 

Za redakci zpracovala

Niane z Libelusie

 

Co nebelvírští sbírají?

Datum 20.06.2010
Vložil Bete
Titulek =)

No, nespapala jsem to vsechno sama - mam nekolik jedliku, kteri mi ty obaly dodavaji, nejcastejsimi prispevateli potom jsou moji drazi sourozenci a jejich sprateleni mudlove, za coz jim patri veliky dik =) A ktereho obalu si nejvic cenim? No, ten na fotkach zrovna neni, je mezi temi zahranicnimi obaly... je z ruske cokolady a na obrazku ma chram Vasila Blazeneho.

Datum 23.06.2010
Vložil Niane
Titulek Re: =)

Kdyby náhodou šlo obal vyfotit, rádi ho otiskneme. :-) Ruskou čokoládu jsem neviděla ani z dálky a myslím, že nás bude víc. :-)

Datum 25.06.2010
Vložil Fil
Titulek Re: =)

Velmi spravna odpoved! :-))

Datum 09.06.2010
Vložil Niane
Titulek :-)

Naštěstí vyhrávají zaslouženě, takže se to dá unést. =DDDD

Datum 08.06.2010
Vložil Nebelbrach
Titulek :-D

Ti Orionisové musí vždycky vyhrát!

Datum 08.06.2010
Vložil Jass
Titulek Ty volku!

Já jsem uplně zmotivovanej! Taky začnu něco sbírat.
+přemýšlí co to bude+
SBĚRATELE BUDU SBÍRAT! +začne shánět klec pro své budoucí sebrané+

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode