Bete - studentka

14.07.2010 23:07

 

Rok 2006 byl významný v mnoha směrech. Mudlovské obyvatele zasáhla krutá rána v podobě vlny tsunami, ovšem kouzelnický svět měl důvod začít slavit. Skrz bránu školy čar a kouzel v Bradavicích prošla mladá a nadějná studentka. Ano, nebyl to nikdo jiný než současná nebelvírská ředitelka Betelgeuse Orionis. Kdo by tenkrát řekl, že toto děvče s nejkouzelnějším úsměvem bude jednou psát nebelvírské dějiny? Mnozí jistě ano, ale našli by se i rýpalové. Pojďme se společně vrátit na začátek putování madam Bete, do dob, kdy oblékala školní hábit, mořila se s úkoly a pracovala pro kolej jako prefektka.


Madam Bete byla vytrvalou studentkou, která vždy obsazovala přední místa v TOP dvacítce našich bodových snaživců. Navštěvovala mnoho předmětů, ale mezi její nejoblíbenější patřil Drobnohled či Kouzelnický zeměpis. Ovšem profesorčini nejbližší vědí, že absolutní favoritkou je pro ni Astronomie, ze které absolvovala i závěrečné OVCE za „výborně“ ze všech částí. Co ovšem mnozí nevědí je fakt, že madam Bete složila NKÚ ze dvanácti předmětů a všechny byly ohodnoceny jako „výborné“. Smekněme před ní! 


+smeká klobouk, který nemá, takže si pro nějaký běží a vezme ho i šéftlapce+


Ano, ano, to jsou výukové úspěchy naší paní kolejní. Nepřipomíná vám trošku Hermionu? Ano? To je ale chyba, protože madam Bete je mnohem lepší! Její skvělé schopnosti se projevily i v jiných odvětvích. Od svého zabydlení se aktivně podílela na přijetí nových členů nebelvírské koleje. Vždy byla velice ochotnou a obětavou patronkou, která byla svým svěřencům vždy plně k dispozici a s úsměvem na tváři nám ukázala, kde najdeme Astronomickou věž či Komnatu nejvyšší potřeby. Musím o tom něco vědět, vždyť i já sama jsem patřila mezi její svěřence a starala se o mě více než svědomitě. A ačkoli nemusela, často se postarala i o svěřence jiných patronů, když třeba odjeli na dlouhou dovolenou do MrazákoLandu. 


A jak myslíte, že madam Bete trávila svůj volný čas? U jezera? Ne! V lese? To taky ne!... Ano, hrála famfrpál - a to skvěle. Však má také na 3 ze 4 postů mistrovskou úroveň. No není to skvěle? Každý trénink i zápas byla jednou z hlavních posil našeho červeného týmu a o pohár se bila jako lvice a v nalétaných terčících patří mezi TOP 20 nejlepších. Domnívám se, že se paní kolejní na koštěti nejspíš narodila!


Jak mnozí víme, čas od času se školou rozléhají famfáry a pan ředitel vyhlásí celoškolní bojovku nebo jsou na pořadu soutěže s dlouholetou tradicí – Sedmiboj a B4. Paní profesorka se mnohých soutěží zúčastnila. V roce 2008 byla v horké pětce pro Sedmiboj, ale bohužel se do hlavního boje nedostala. Dále se zúčastnila celoškolní soutěže o Síň slávy, kde byla pravou rukou svého bratra Filiuse. Celkově jsme se v této soutěži umístili na krásném třetím místě. Přesto nejtvrdší práci odvedla madam Bete na Muzeu, školní soutěži vyhlášené panem ředitelem. Dnes si můžeme prohlédnout práci, která pod jejím vedením vznikla. Samozřejmě jí pomáhali členové naší koleje, ale zde se bravurně prokázalo její nadání pro jednání s lidmi. V této soutěži jsme dopadli opět velice dobře a druhé místo bylo naše. 


Celkově jsme zde mluvily o velkých úspěších naší nové kolejní, ale pouze ve školní režii. Jako správná investigativní redakce se pátráme po podrobnostech z jejího školně-soukromého života a narazili jsme na zajímavé věci. Především na skutečnost, paní kolejní má velice ráda jídlo (a postavičku má stále ham-ham). Za svého studentského života se často odebírala do kuchyně a pomáhala skřítkům. Lecčemu se zde naučila, a proto jsme její dílka mohli vídat i v koleji (a třeba zase vídat budeme). Speciálně pro profesora Papulku upekla kvalitně kvalitní bůček s knedloušky. Podotýkám, že pan Ladard ještě měsíce chodil a vzpomínal na tuto chutnou stravu. Však to byla porce k nakousnutí!

 


Ale jejími specialitkami nejsou jen jídla masitá, ale i sladčitá! Dokladem toho je skvostně udělaná palačinka s „enkem“. No nebýt to fotka, tak už jsem jí snědla. +redaktorka čmuchá, jestli fotografie není z jedlého papíru+



Jak jsme všichni postupně zjistili, profesorka Orionis patřila k nejlepší studentům naší koleje a školy taktéž. S jejím zfialověním jsme přišli o skvělou prefektku, diplomatku, bodovou tahounku a v neposlední řadě kamarádku do nepohody. Jsme rádi, že se opět vrátila do naší nebelvírské věže, a doufáme, že své lvy a lvice opět dovede k vítězství.

 

Pro Lví tlapou připravila

Stevie de Morney

 

Bete - studentka

Datum 12.08.2010
Vložil Natalie D.
Titulek mňam

Palačinky, ty já ráda +odchází si udělat palačinku+ :D

Datum 15.07.2010
Vložil Stephi
Titulek =D

No, kdyby měla vyvářet pro celou kolej, tak nedělá nic jiného, chuděrka. =D

Datum 15.07.2010
Vložil Nebelbrach
Titulek +slintá+

Jujky, doufám, že nám paní kolejní bude takové dobroty často připravovat. ;-)

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode